FAQ

Leverans

Hur kan jag spåra min order?
En spårningslänk kommer att skickas tillsammans med leveransbekräftelse till din angivna email adress. Om du inte har mottagit din spårningslänk eller om den är ogiltig, kontakta vår kundtjänstpåsupport@allinequestrian.comså hjälper vi dig.

Hur mycket är fraktkostnaden för mitt land?
Vi erbjuder fri frakt vid köp över 799 SEK i Sverige. Du hittar vilka fraktalternativ som är möjliga för din adress när du kommer till kassan. Nedan finner du alla fraktsätt med fraktpriser:

Sweden
Fri frakt vid beställningar över799 SEK.
Budbee Box: 49 SEK
Budbee Home: 69 SEK
Instabox: 49 SEK
Postnord PP: 49 SEK
Postnord Home: 89 SEK

Vad har ni leveranstid?
I Sverige har vi normalt en leveranstid på 1–3 arbetsdagar. Leveranstiden utanför Sverige är mellan 2 och 5 dagar


Vilka länder skickar ni till?
Vi skickar till följande länder: Sverige, Tyskland, Nederländerna, Belgien, Frankrike, Danmark, Polen, Finland, Italien, Norge, Storbritannien och Schweiz.

Order & Betalning

Vilka betalningsmetoder erbjuder ni?
Vi erbjuder flera olika betalningsmetoder: VISA, Mastercard, American Express, Klarna samt Shop Pay.

Jag har inte mottagit någon orderbekräftelse
Se över om din orderbekräftelse sorterats ut bland din skräppost eller kontakta vår kundservice så hjälper vi dig;support@allinequestrian.com

Jag glömde hämta min order, vad gör jag?
Ibland kommer livet i vägen, och du glömmer hämta din order eller svara till fraktbolaget. Det är okej, vi har alla varit där. Om din order inte kan levereras efter flera försök, eller om du inte hämtar ditt paket på det valda servicestället, förbehåller vi oss rätten att debitera dig kostnaden för att paketet ska returneras till en kostnad om SEK 49 för Sverige, EUR 12 för EU, samt EUR 15 för Storbritannien, Norge och Schweiz.

Vad är All In Equestrians returpolicy?
Vi har en returpolicy på 30 dagars returrätt. Vilket betyder att du har rätt att returnera varan inom 30 dagar till oss.

Om du väljer att göra en retur kommer vi att återbetala ordervärdet och kostnaden för leverans. Du kommer dock, om inte annat anges, att debiteras för kostnaden för returen uppgående till 49 SEK för Sverige, 12 EUR för EU, 15EUR för Norge, UK & CH.

Dina varor måste vara intakta och oanvända och i samma skick som vid leverans.
Produkterna måste vara i sin originalförpackning och intakta etiketter när du returnerar.

När du returnerar varor, använd det utskrivna returformuläret som är inkluderad i ditt varupaket. Fyll i returformuläret med returorsak och skicka med i paketet tillsammans med returnerad vara. Sätt på medskickad returfraktsedel på paketet och lämna in paketet med förvalt fraktsätt för din order.

Om du behöver vidare hjälp med dina varor, kontakta gärna vår kundtjänst: support@allinequestrian.com

Returer

Har ni några instruktioner för returer?
Självklart, följ nedan instruktioner för vald leveransmetod av din order.

Retur med Budbee Home:Boka en retur genom att klicka på länken du fått av Budbee vid leverans av order eller gå till Budbee appen och klicka på ”boka retur”. Välj därefter dag och tid för din retur att bli upphämtad. Du behöver inte skriva ut en returfraktsedel utan det fixar Budbee vid upphämtning.

Retur med Budbee Box:Boka en retur genom att klicka på länken du fått av Budbee vid leverans av order eller gå till Budbee appen och klicka på ”boka retur”. Följ instruktionerna och lämna ditt paket i vald Budbee Box. Notera att paketet inte kan vara större än paket facket.

Retur med Instabox:Boka en retur genom att klicka på länken du fått vid leverans av order ifrån Instabox eller SMSa ”RETUR” till +46 73-749 42 96 eller gå till instabox.se/return. Följ angivna instruktionerna och returnera ditt paket i valt Instabox skåp.

Retur med Postnord:Fäst din medskickade returfraktsdel över den förbrukade fraktsedeln. Lämna in ditt paket till närmsta Postnord ombud.

Retur med Instabox: Packa plagget/plaggen i en lämplig påse eller i den påse/kartong som kom med leveransen. Förslut paketet och klistra på den medföljande returetiketten. Boka din retur via spårningslänken i SMS:et från Instabox. Om du inte hittar länken så kan du också gå in på instabox.io/returnoch själv skriva in ditt telefonnummer eller PaketID. Följ instruktionerna i spårningslänken för att skapa en retur. Du kan enkelt välja att byta Instabox som du vill returnera din beställning ifrån.

  1. Instabox skickar ut en PIN-kod som du behöver för att kunna öppna boxen där du ska lämna din retur. Koden är giltig i 60 minuter. Skulle du inte hinna returnera din beställning inom 60 minuter kan du enkelt boka en ny retur.
  1. Väl framme vid boxen skriver du in PIN-koden och scannar returetiketten.
  1. Boxluckan öppnas, du lägger in paketet och stänger luckan.
  1. Du får ett SMS med bekräftelse på att Instabox har tagit emot din retur.